Blackjack: o privire asupra originilor și evoluției sale în jocurile de cărți

Blackjack este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din lume și este jucat în cazinouri din întreaga lume. Cu toate acestea, puțini jucători de blackjack cunosc istoria acestui joc și cum a evoluat în timp. În acest articol, vom arunca o privire asupra originilor și evoluției blackjack-ului în lumea jocurilor de cărți.

Istoria blackjack-ului își are rădăcinile în Franța secolului al XVIII-lea, unde a fost numit „Vingt-et-Un”, care se traduce literal ca „douăzeci și unu”. Jocul a fost jucat inițial în rândul aristocrației franceze și a fost popular datorită faptului că era simplu și putea fi jucat cu un pachet de cărți. În acest joc, jucătorii încearcă să obțină o valoare a cărților cât mai apropiată de 21, fără a depăși această valoare.

În timp, jocul a ajuns în Statele Unite, unde a primit numele „blackjack”. Există mai multe teorii cu privire la originea acestui nume, dar cea mai acceptată este că a fost dat jocului datorită unei mâini câștigătoare speciale care consta dintr-un as de caro și un valet de caro. Această mână a fost numită „blackjack” și, în cele din urmă, numele a fost transferat la joc în întregime.

În anii 1930, blackjack-ul a devenit popular în cazinourile din Nevada, iar regulile jocului au început să se schimbe. De exemplu, cazinourile au început să ofere bonusuri pentru mâini câștigătoare care constau dintr-un as de pică și un jack negru, ceea ce a dus la numele de „blackjack” pentru jocul întreg. În plus, cazinourile au început să permită jucătorilor să își dubleze pariurile, să împartă mâinile și să își asigure pariurile, ceea ce a făcut jocul mult mai interesant și mai complex.

Astăzi, blackjack-ul este unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou din lume și este jucat de milioane de oameni în fiecare zi. În plus, blackjack-ul a evoluat într-un joc online popular, cu numeroase cazinouri online oferind jocul pentru jucători din întreaga lume.

Istoria blackjack-ului își are originile în Franța secolului al XVIII-lea și a evoluat într-un joc popular în Statele Unite în anii 1930. În prezent, blackjack-ul este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din lume și este jucat în cazinouri fizice și online.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept