Cum aleg anvelope potrivite pentru autorismul meu – 4 Pași simpli!

Sunt multe sfaturi pe internet despre modul în care trebuie să vă alegeți anvelopele pentru mașina dumneavoastră, însă puține sfaturi sunt urmate și de soluții concrete care să vă ajute în mod real atunci când doriți să vă echipați autoturismul astfel încât să beneficiați de o deplasare sigură, în orice condiții de drum.

Dacă doriți să vă echipați autoturismul pentru sezon, vadrexim.ro va sta la dispozitie, bineînțeles că trebuie să alegeți fie anvelope vara, fie de iarnă sau all season, potrivite pentru tipul de traseu pe care urmează să îl parcurgeți în mod constant.

Dacă aveți obiceiul să conduceți sport, nu ezitați să schimbați mai des cauciucurile, mai des de cinci ani, fiindcă este de așteptat ca gradul de uzură al acestora să fie mai ridicat.

Și, într-adevăr, între specialiști, se face vorbire despre patru mari elemente care construiesc  decizia de a alege anvelope potrivite pentru autoturismul vostru:

Pasul 1: Alegeți anvelope potrivite că dimensiune și anotimp. Vedeți dimensiunile acestora, precum și însemnele distinctive pentru anotimp inscripționate chiar pe cauciucurile cumpărate din fabrică. Este important să știți și condițiile în care au fost depozitate anvelopele, iar dacă acestea sunt second hand, verificați gradul de uzură al acestora.

Pasul 2: Ghidați-vă și la brand atunci când doriți să vă echipați mașina repede și cu anvelope de calitate. Nu întotdeauna brandurile cu notorietate vă asigură și nivelul de calitate cerut. Țineți cont că există mărci pe care le recomandă chiar producătorul mașinii dumneavoastră și de aceea este oportun să mergeți pe același tip de cauciuc, eventual de la aceeași companie producătoare.

Pasul 3: Țineți cont de tipul de drum și de stilul vostru de condus. Dacă nu v-ați definitivat un anume stil de conducere, cu siguranță v-ați lămurit ce anume așteptați de la mașina voastră, atunci când parcurgeți trasee montane, de off-road, pe drumuri forestiere sau, dimpotrivă, prin oraș, pe drumuri scurte și fără denivelări. De asemenea, sezonul este foarte important atunci când vine vremea să alegeți anvelope pentru mașina voastră.

Indiferent că vorbim de anvelope vară 205 55 r16 sau unele de dimensiuni mai mici de iarnă, ca de exemplu 195 65 r15, este recomandat ca atunci când vrem să schimbăm anvelopele să urmărim ca toate caracteristicile acesteia să se regăsească în actele mașinii.

Pasul 4: Gândiți-vă și la bugetul pe care îl aveți alocat pentru anvelope. Așa cum bine este cunoscut, prețul face diferența și este important ca acesta să concorde cu eficacitatea anvelopelor. O soluție ar fi să vă luați vara anvelope de iarnă și invers.

Cu siguranță, dacă țineți cont de aceste 4 etape, nu veți da greși în alegerea celor mai potrivite anvelope pentru mașina dumneavoastră.

Pentru a face alegerea anvelopelor pentru autovehiculul nostru cât mai ușor, puteți citi aici mai mai multe lucruri interesante și folositoare.    

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept