Diferențele dintre unitățile AC industriale și cele rezidențiale

Există câteva diferențe esențiale între aparatele de aer condiționat industriale și cele rezidențiale.

Deși ambele sunt capabile să asigure temperaturi scăzute și confortabile și o bună calitate a aerului, sunt concepute pentru a răspunde unor nevoi foarte diferite. Aflați despre aceste diferențe și despre modul în care acestea vă afectează nevoile de aer condiționat. Veți dori să cunoașteți aceste diferențe înainte de a lua orice decizie. Apoi, puteți alege cea mai potrivită unitate de aer condiționat pentru spațiul dumneavoastră. Să aruncăm o privire asupra celor mai importante caracteristici ale fiecărui tip de unitate de aer condiționat. 

Sistemele comerciale de aer condiționat consumă de obicei mult mai multă energie decât unitățile rezidențiale. Acest lucru se datorează faptului că spațiile comerciale sunt mult mai mari decât majoritatea locuințelor. O locuință tipică are sub 2.700 de metri pătrați, în timp ce o clădire comercială medie recent construită are aproximativ 19.000 de metri pătrați. Din acest motiv, aparatele de aer condiționat comerciale sunt, în general, mai puternice și necesită sisteme energetice mai mari. Unitățile rezidențiale pot fi de până la cinci tone, în timp ce unitățile mari de aer condiționat comercial sunt disponibile în dimensiuni de până la 50 de tone.

Sistemele HVAC comerciale necesită mult mai multă întreținere decât unitățile rezidențiale. Acestea necesită sisteme de drenaj complexe pentru a elimina excesul de apă și necesită mai multă atenție decât un sistem rezidențial. Unitățile HVAC comerciale pot avea nevoie, de asemenea, de un tehnician mai specializat și de un specialist care să înțeleagă provocările unei anumite configurații HVAC. Deoarece aceste sisteme necesită mai multă îngrijire și atenție decât unitățile rezidențiale, este posibil să fie nevoie să fie înlocuite în scurt timp. În cele din urmă, întreținerea unităților comerciale este mai costisitoare decât cea a unităților rezidențiale.

Pe lângă mărimea lor, sistemele de aer condiționat rezidențiale și comerciale au nevoi diferite. Unitățile comerciale sunt mai complexe și trebuie să fie rezistente la sarcini grele. Unitățile rezidențiale sunt în general mici și se potrivesc alături de o casă sau de o curte. Sistemele comerciale de aer condiționat au o gamă mai largă de ocupanți pe care trebuie să îi satisfacă, inclusiv proprietarii de clădiri, administratorii de instalații și chiriașii. Unii chiriași pot chiar să-și instaleze propriile unități de aer condiționat, dar asta numai dacă obțin aprobarea necesară din partea proprietarului clădirii.

Unitățile HVAC rezidențiale și comerciale sunt foarte diferite una de cealaltă, dar au același scop: să asigure un mediu interior confortabil. Sistemele rezidențiale au orificii de aerisire în exteriorul clădirii, în timp ce sistemele comerciale de aer condiționat sunt fixate pe un perete exterior. Deși ambele sunt concepute pentru a furniza aceeași temperatură, ele necesită niveluri diferite de flexibilitate și adaptabilitate. Dimensiunea unităților rezidențiale va depinde de aspectul și scopul clădirii, iar un sistem comercial poate fi mai potrivit pentru anumite tipuri de activități.

În ciuda faptului că ambele tipuri sunt folosite pentru răcirea clădirilor, aparatele de aer condiționat rezidențiale sunt mai silențioase decât cele comerciale. Nivelurile de zgomot ale unităților rezidențiale vor varia, de asemenea,. Unitățile de aer condiționat rezidențiale vor fi probabil puțin mai zgomotoase decât cele comerciale, dar modelele mai noi sunt concepute pentru a fi mai silențioase. O caracteristică comună a unităților de calitate superioară este Modul silențios. În timp ce unitățile rezidențiale sunt, de obicei, mai silențioase decât omologii lor comerciali, unitățile de aer condiționat de exterior sunt, în general, mult mai zgomotoase. Aceste unități sunt de obicei amplasate pe acoperișuri sau în parcări la subsol. În plus, unitățile comerciale vor fi de obicei instalate în sălile de uzină și în parcări.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept