N-a mai rabdat: primarul din Campulung Muscel l-a demis pe managerul Spitalului Municipal

[ad_1]

Elena Lasconi- Primarul municipiului Câmpulung Muscel: „L-am demis pe managerul Spitalului Municipal Câmpulung.

În calitate de Primar al municipiului Câmpulung reprezint interesele fiecărui câmpulungean. Iar atunci când vine vorba despre sănătate, despre ceva ce aduce atingere sănătății Dvs, copiilor Dvs, am toleranță zero.

În ultimele luni am primit o mulțime de sesizări din partea a sute de câmpulungeni. Am primit adrese, mesaje prin care vă arătați supărarea, nemulțumirea vis-a-vis de felul în care sunteți tratați în spitalul Municipal Câmpulung. Știu nemulțumirile dumneavoastră referitoare la faptul că sunteți trimiși la Pitești cu copiii bolnavi pentru că la Câmpulung nu avem un medic pediatru. Sunt și eu nemulțumită.

Ce vreau să știți: spitalul municipal este condus de către un manager. Este datoria și obligația lui, prin contract de management, să organizeze întreaga activitate medicală din spital astfel încât fiecare dintre dumneavoastră să fiți tratați cu respect, cu grijă, cu empatie și cu servicii medicale la standarde europene. De asemenea, e obligația managerului să asigure întregului personal medical condiții de siguranță la locul de muncă, să fie tratați cu demnitate și respect.

În ultimele luni am primit din partea Consiliului de Administrație al Spitalului mai multe sesizări. În repetate rânduri i-am cerut explicații managerului pentru fiecare aspect sesizat. Nicolae Alexe a eludat adevărul și legea. În această dimineață am primit raportul Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal, organul avizat și competent, prin care mi se propunea demiterea lui Nicolae Alexe.

Nicolae Alexe a încălcat în mod repetat legea, contractul de management si atribuții specifice activitatii medicale.

De la distribuirea unor măști în spital, despre care câteva cadre medicale au sesizat că aveau miros de mucegai, punând în pericol sănătatea medicilor și asistenților până la o achiziție directă făcută fără avizul obligatoriu al Consiliului de Administrație. De la încălcarea contractului de management referitoare la obligațiile ce îi revin față de Primar pentru bunul mers al actului medical până la închiderea unor secții din spital după bunul plac fără a obține în prealabil aprobările de la DSP Argeș, CAS Argeș și Ambulanță.

În tot acest timp, Nicolae Alexe a avut un comportament lipsit de respect, abuziv, neetic, opresiv si denigrator față de angajați. Asta a dus la demisia unor membri din Comitetul Director. Am fost sesizată de către angajați în acest sens și am direcționat aspectele sesizate și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Acestea sunt faptele. Acestea sunt constatările. Nu pot să închid ochii.

În tot acest timp, în care am încercat să avem un dialog, să înțeleg  demersurile managerului, am văzut în presa locală, pe rețelele sociale tot felul de știri false, referitoare la faptul că Nicolae Alexe este o victimă.

Eu vreau să vă întreb pe voi, dragi câmpulungeni: sunteți mulțumiți de ceea ce se întâmplă la spitalul municipal? Vă întreb pe voi, medici, asistenți, infirmieri: sunteți mulțumiți de felul în care sunteți tratați de către managerul spitalului?

Concluzia este simplă: Începând de astăzi îl demit pe Nicolae Alexe din funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpulung.

Începând de mâine, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager, interimar va fi doamna Petrina Florea. Este un moment greu pentru că în maximum o lună trebuie să finalizăm documentele pentru acreditarea spitalului, avem nevoie de medici, de un climat pozitiv în spital și am încredere că doamna Florea va asigura stabilitatea de care avem nevoie.

Subliniez faptul că, voi sesiza toate instituțiile statului despre neregulile de la spitalul nostru. O să încep cu Corpul de Control al Prim Ministrului, dar nu mă opresc aici.

Nu voi lăsa lucrurile așa pentru că aici este vorba despre SĂNĂTATE. Nu voi închide ochii la ilegalități indiferent cât de grea e lupta.

Nu am să vă spun tot ce știu pentru că nu sunt nici procuror, nici judecător însă ce s-a întâmplat la Câmpulung este grav și are impact național. Vor fi multe anchete și voi reveni cu amănunte atunci când e cazul.

Aveți încredere! E adevărat, sistemul sanitar în sine e bolnav. Știu că nu se va face bine peste noapte însă atâta timp cât mă zbat împreună cu echipa mea să transformăm unitățile sanitare din Câmpulung în unele europene prin accesarea de fonduri europene nu mi se pare normal să lăsăm un manager să-și bată joc, indiferent cum s-ar numi el”.

 „Scurt pe doi”.

 Așa se procedează!

 Atitudinea primarului din Câmpulung merită să ajungă la urechile tuturor. Poate mai iau și alții exemplu, la o adică!

[ad_2]

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept