Ce este crioterapia si ce avantaje are?

Daca esti interesat de crioterapie, atunci acest articol este pentru tine! In cele ce urmeaza, vom discuta despre ce este crioterapia, cum se face, avantajele sale si problemele pe care le poate trata.

Ce este crioterapia?

Crioterapia este o forma de terapie care utilizeaza temperaturi scazute pentru a trata diferite afectiuni medicale. Aceasta poate fi realizata prin utilizarea ghetii, a aerului rece sau a altor substante cu temperaturi scazute, care sunt aplicate pe piele sau in interiorul corpului.

Cum se face crioterapia?

Crioterapia poate fi realizata in mai multe moduri diferite. Iata cateva dintre cele mai comune metode de crioterapie:

 • Crioterapie locala: Aceasta metoda implica aplicarea directa a ghetii sau a altor substante cu temperaturi scazute pe zona afectata.
 • Criosauna: Aceasta metoda implica introducerea pacientului intr-o camera speciala, unde este expus la temperaturi scazute pentru o perioada scurta de timp (de obicei intre 2 si 4 minute).
 • Criochirurgie: Aceasta metoda implica utilizarea unui instrument specializat pentru a ingheta si distruge tesutul afectat.
 • Criolipoliza: Aceasta metoda implica utilizarea unui dispozitiv specializat pentru a ingheta si distruge celulele grase.

Avantajele crioterapiei

Crioterapia poate oferi o serie de beneficii pentru sanatate. Iata cateva dintre cele mai importante avantaje ale crioterapiei:

 • Reduce durerea si inflamatia: Crioterapia poate fi utilizata pentru a reduce durerea si inflamatia asociate cu diferite afectiuni medicale, cum ar fi artrita si leziunile sportive.
 • Imbunatateste circulatia sangelui: Crioterapia poate ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, ceea ce poate duce la o mai buna oxigenare a tesuturilor si la o mai buna functionare a sistemului imunitar.
 • Stimuleaza recuperarea musculara: Crioterapia poate fi utilizata pentru a ajuta la recuperarea musculara dupa exercitii intense sau dupa leziuni.
 • Reduce anxietatea si depresia: Crioterapia poate fi utilizata pentru a reduce simptomele anxietatii si ale depresiei.
 • Imbunatateste calitatea somnului: Crioterapia poate fi utilizata pentru a imbunatati calitatea somnului si pentru a ajuta la reducerea insomniei.

De asemenea, crioterapia poate sa rezolve anumite probleme ale pielii, cum ar fi:

 • Verucile vulgare: Crioterapia poate fi utilizata pentru a trata verucile vulgare, care sunt cresteri cauzate de un virus si apar in principal pe maini si picioare. Aplicarea ghetii sau a altor substante cu temperaturi scazute distruge celulele afectate si incurajeaza cresterea celulelor sanatoase.
 • Condiloamele acuminate: Crioterapia poate fi utilizata si pentru tratarea condiloamelor acuminate, care sunt cresteri ale pielii cauzate de virusul papiloma uman (HPV). Acestea pot aparea in zona genitala si anala, precum si in gura si pe buze. Crioterapia distruge celulele afectate si ajuta la prevenirea raspandirii virusului.
 • Keratozele seboreice: Crioterapia poate fi, de asemenea, utilizata pentru tratarea keratozelor seboreice, care sunt leziuni cutanate benigne care apar pe corpul oamenilor mai in varsta. Aceste leziuni pot fi ingrijoratoare din punct de vedere estetic, dar nu sunt periculoase pentru sanatate. Crioterapia poate ajuta la indepartarea acestor leziuni.

Crioterapia este o metoda de terapie care poate fi extrem de benefica pentru sanatate. Aceasta poate fi realizata in mai multe moduri diferite si poate fi utilizata pentru a trata o serie de probleme de sanatate, de la verucile vulgare la anxietate si depresie.

 Daca vrei sa afli mai multe despre crioterapie si modul in care aceasta te poate ajuta, poti gasi o multime de informatii pe blogul celor de la Centrul Misca.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept