Doua premiere medicale la Spital Clinic Judetean de Urgenta Bihor!

[ad_1]

Un pacient de 45 de ani, diagnosticat cu insuficiență respiratorie severă din cauza unei obstrucții tumorale tracheal, a fost salvat printr-o intervenție chirurgicală efectuată în premieră națională.

Intervenția a fost minim-invazivă și s-a realizat cu ajutorul bronhoscopului. În premieră națională, oxigenarea s-a realizat atât prin jet de ventilație, cât și prin și membrană extracorporală – ECMO.

Intervenția a decurs bine, iar în urma stabilizării pacientului a fost posibilă efectuarea procedurii de traheostomie percutană cu ac și dilatatoare în anestezie locală, pentru îndepărtarea unei tumori din cavitatea bucală.

În mod normal, această procedură ar fi necesitat anestezie generală. Însă, din cauza

tumorii din gură, pacientul nu a putut fi intubat. Astfel, în premieră la nivelul județului Bihor, intervenția a avut loc cu pacientul conștient.

Intervențiile au avut loc în cursul primei jumătăți a lunii martie, în cadrul secției de Pneumologie. Echipa medicală a fost coordonată de Dr. Alin Suciu, medic primar medicină de urgență și medic specialist pneumologie.

[ad_2]

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept