Moment remarcabil pentru profesia de moasa in Romania

[ad_1]

„Vă anunțăm cu entuziasm că Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București redeschide programul academic pentru formarea moașelor în cadrul Facultății de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM).

Vestea bună a venit la întâlnirea de vineri a reprezentantelor Asociației Moașelor Independente, Melania Tudose, președintă, și Irina Mateescu, vicepreședintă, cu rectorul UMF „Carol Davila”, prof. univ. dr. Viorel Jinga, și cu decanul FMAM, prof. univ. dr. Victor Strâmbu.

Ne bucurăm că demersurile noastre de a redeschide facultățile de moașe în cadrul universităților de medicină din România și de a creşte numărul de moașe licențiate la nivel național au rezultate pentru că este esențial ca departamentele de sănătate a femeii și materno-infantile să fie acoperite cu acești specialiști, ceea ce va conduce la o îmbunătățire a calității îngrijirilor medicale pentru femei, gravide, mame și nou-născuți și la o reducere a mortalității, a complicațiilor, a sarcinilor la minore și a intervențiilor medicale inutile!” este mesajul celor ce fac parte din Asociația Moașelor Independente.

 Asociația Moașelor Independente oferă sprijin pentru pregătirea pentru admitere, pentru accesarea programelor de studii și schimb de experiență cu alte țări.

 „Ne dorim ca aceste programe să atragă cât mai multe persoane care să contribuie la îmbunătățirea vieții femeilor și copiilor” mai transmit cele ce fac parte din această asociație.

foto: Facebook

[ad_2]

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept