Scandaluri celebre din istoria pokerului: Cazuri notorii de fraude, corupție și controverse în lumea jocului de cărți

Pokerul este un joc fascinant, dar și plin de controverse și scandaluri. În acest articol, vom explora cele mai mari scandaluri din istoria pokerului.

  1. UltimateBet și scandalul „superuser”

În 2008, s-a dezvăluit că site-ul de poker online UltimateBet a permis unui utilizator să aibă acces la toate cărțile jucătorilor dintr-un joc de poker. Acest utilizator, numit „superuser”, a câștigat milioane de dolari folosind această metodă, în timp ce jucătorii de poker nevinovați au fost lăsați fără bani. Acest scandal a fost unul dintre cele mai mari din istoria pokerului online și a dus la falimentul site-ului UltimateBet.

  1. Black Friday

În aprilie 2011, Departamentul de Justiție al Statelor Unite a emis acuzații de fraudă bancară și încălcări ale legilor privind jocurile de noroc împotriva celor trei cele mai mari site-uri de poker online din lume: PokerStars, Full Tilt Poker și Absolute Poker. Această mișcare a fost cunoscută sub numele de „Black Friday” și a dus la închiderea site-urilor și la confiscarea a milioane de dolari în fonduri de joc. Acest scandal a schimbat fundamental peisajul pokerului online.

  1. Scandalul „chip dumping”

În 2007, în timpul unui turneu de poker la European Poker Tour, doi jucători, Cristian Dragomir și Giorgio Piacentini, au fost prinși că se angajau în „chip dumping”, adică transferul de jetoane între ei în timpul jocului. Această metodă ilegală le-a permis să ajungă mai departe în turneu decât meritau și a dus la excluderea lor din turneu și interdicția lor de a mai juca în turneele viitoare.

  1. Scandalul „cheating”

În 2019, s-a dezvăluit că jucătorul de poker Mike Postle a fost implicat într-un scandal de „cheating” în timpul jocurilor de poker online la Stones Gambling Hall din California. Postle a fost acuzat că a primit informații despre cărțile adversarilor sale prin intermediul unui complice și a câștigat milioane de dolari folosind această metodă. Acest scandal a dus la un proces și a atras atenția întregii comunități de poker.

În concluzie, pokerul a fost implicat în multe scandaluri de-a lungul timpului. De la fraude bancare la chip dumping și cheating, aceste incidente au arătat că jocul de poker nu este întotdeauna un mediu corect și cinstit. Cu toate acestea, există și mulți jucători onesti și respectabili în lumea pokerului, care joacă jocul pentru distracție și profit.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept