Uleiul de Krill – un produs tot mai ulilizat în medicină, la nivel Mondial (P)

[ad_1]

Debutul anului 2023 începe cu vești îmbucurătoare, care vin să reconfirme efectele benefice ale uleiului de krill asupra organismului uman și, în special, asupra reglării nivelului colesterolului și trigliceridelor.

Astfel, anul trecut, au fost raportate în una dintre cele mai importante publicații medicale de la nivel mondial (top 3% din lume – Jama Network Open), rezultatele unui studiu de mare amploare, despre administrarea uleiului de krill în combinație cu statinele. Acest studiu a fost realizat pe un eșantion impresionant (peste 500 de pacienți) și a pus în lumină faptul că uleiul de Krill are o acțiune clară asupra reducerii nivelului de trigliceride din sânge.

Cercetătorii au urmărit să stabilească eficacitatea și gradul de siguranță în administrare a uleiului de krill derivat în mod natural, la pacienții cu HTG severă, prin măsurarea nivelurilor de TG și a altor parametri lipidici.

Rezultatul primar a fost procentul mediu de modificare a nivelurilor de TG la 12 săptămâni; iar rezultatul secundar principal a fost persistența compușilor în organism chiar și la 26 de săptămâni. Alte rezultate secundare au vizat lipsa creșterii colesterolului LDL în organism.

Vârsta medie a participanților a fost de 55 (± 11 ani). 65,2% dintre pacienți au fost bărbați și 34,8% femei. Indicele de masă corporală (IMC) mediu a fost de 31,5. Nivelul mediu inițial de TG a fost de 701 mg/dL, 32,3% dintre participanți având un nivel de TG mai mare de 750 mg/dL. Un total de 256 de pacienți erau hispanici sau latino-americani, 275 aveau diabet și 248 erau tratați cu statine.

Deși efectele asupra obiectivului primar nu au diferit semnificativ în funcție de sex, vârstă, rasă și etnie, țară, nivelul de calificare TG, prezența diabetului zaharat sau utilizarea fibraților, efectul a fost mai mare în rândul participanților tratați cu statine sau inhibitori de absorbție a colesterolului la momentul inițial.

Cercetătorii au remarcat că uleiul de krill, în formula derivată, „reduce nivelurile de TG la 12 și 26 de săptămâni și crește proporția de pacienți cu niveluri de TG mai mici de 500 mg/dL” în rândul pacienților cu hipertrigliceridemie severă. Ei au mai spus: „Tratamentul [este] sigur și bine tolerat”.

Concluziile acestui studiu și relevanța sa pentru lumea medicală au fost acelea că ω-3 -PL/FFA, această nouă formulare ω-3 derivată din ulei de krill, a redus nivelurile de trigliceride din organism și a fost sigur și bine tolerat la pacienții cu hipertrigliceridemie severă.

Pentru echipa Sanience, acest studiu este o piatră de hotar în ceea ce privește misiunea noastră principală, aceea de a promova efectele unice ale uleiului de krill din compoziția suplimentelor noastre naturale. Studiul este o dovadă în plus că uleiul de krill începe să capete notorietate la nivel mondial, fiind tot mai mult studiat și folosit de către medici, în ameliorarea afecțiunilor pacienților.

Uleiul de Krill este recomandat pentru:

  • Normalizarea nivelului trigliceridelor și a fracțiilor de colesterol
  • Reducerea riscului de apariție a evenimentelor cardiovasculare
  • Adjuvant în menținerea presiunii arteriale în limite fiziologice
  • Creșterea indexului Omega 3
  • Protecție împotriva stresului oxidativ

Produsele Sanience, cu mare concentrație în ulei de krill, sunt suplimentele alimentare marca Korill, și se adresează atât adulților, cât și pentru copiilor.

Uleiul de krill din compoziția produselor noastre are caracteristici unice: cea mai înaltă puritate, este extras rapid, de la mare adâncime, din zone nepoluate, fără conservanți sau alți agenți de sinteză. Fosfolipidele, mult mai puțin expuse la oxidare (comparative cu uleiul de pește), sunt hidrosolubile și compatibile cu membranele celulare, ceea ce asigură o distribuție mult mai mare la nivelul țesuturilor.

Korill este un produs natural cu, nutrienți esențiali EPA, DHA, Colina – elemente necesare pentru sănătatea inimii și prevenirea bolilor cardiovasculare.

[ad_2]

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept